Színes, tavaszi programkavalkád áprilisban!

Családi programokkal, kézműves klubfoglalkozásokkal, ismeretterjesztő és helytörténeti előadásokkal várják az Ezüsthegyi Könyvtárban az érdeklődőket.

Az Ezüsthegyi Könyvtár klubfoglalkozásait minden hónapban van lehetőség látogatni. Ha valaki szeretne a kézműves technikák rejtelmeiben elmerülni érdemes elmenni Kata kötőklubjára, április 10-én, vagy Horgoldára, április 17-én. A klubfoglalkozások során lehetőség van közösen készíteni különféle tárgyakat, ruhadarabokat, játékokat, díszeket, kiegészítőket. Az irodalom szerelmeseinek érdemes felkeresni az Ezüst Bagoly olvasókört, április 12-én, ahol minden hónapban újabb téma, szerző, vagy mű kerül terítékre.

Áprilisban két ismeretterjesztő előadással is készül a könyvtár a látogatóknak. A Klímakertész programsorozat újabb előadásával, április 19-én, amely segít felkészíteni növényeinket és kertünket a tavaszi időszakra, bemutatja a metszés alapvető elméleti és gyakorlati tudnivalóit, szerszámait. Valamint egy helytörténeti előadással, április 26-án, ami Óbudát és Békásmegyert mutatja be a Török Hódoltság idején. Horváth Péter történész-muzeológus előadása során fény derül olyan tényekre, amelyek eddig sokak előtt rejtve maradtak.

A családok számára izgalmas kikapcsolódást ígér, április 20-án, délelőtt, a Logikaland. A rejtvények és nyomozós játékok kedvelőinek egy felhőtlen szórakozásban lehet része. Felvételt hirdet az Ezüsthegyi Nyomozóiroda! Aki szereti a logikai feladványokat és szívesen kipróbálná magát nyomozóként, mindenképpen nézzen el ide! A játék hét éves kortól ajánlott.

A tavasz beköszöntével a hagyományos Tavaszi könyvvásárra is sor kerül április 24-én, ahol 200 FT-os egységáron lehet hozzájutni, használt, de jó állapotú könyvekhez.

Az Ezüsthegyi Könyvtár programjai ingyenesek minden látogató számára.

2019 2020 2021 2022 2023 2024