Ingyenes tagság már 65 éves kor felett

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának 2021. szeptember 30-i képviselő-testületi döntésének értelmében bővül az ingyenes könyvtári tagságot igénybevevők köre. A korábbi 70 év helyett már 65 éves kortól lehet ingyenesen beiratkozni az Óbudai Platán Könyvtárba és Ezüsthegyi Könyvtárába.

Könyvtáraink számára kiemelten fontos, hogy minőségi alternatívát nyújtsunk a kulturális kikapcsolódásra vágyó kisgyermekes családok, fiatalok és középkorúak mellett az idősebb generáció tagjai számára is. Reméljük a jövőben még több olvasni szerető, kultúra iránt érdeklődő látogtót fogadhatunk a 65 éven felüli korosztályból is!

A 65 éven felüliek mellett továbbra is ingyenesen iratkozhatnak be könyvtárainkba a 16 éven aluliak, a közgyűjtemények dolgozói, a fogyatékkal élők, rokkantnyugdíjasok, mozgáskorlátozottak, látás- és hallássérültek, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának fenntartásában működő intézmények közalkalmazottai, Óbuda- Békásmegyer Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának köztisztviselői, a III. kerületben állami, vagy önkormányzati fenntartású nevelési-oktatási intézmények alkalmazottai.

További információk a könyvtári tagságról, beiratkozásról: https://platankonyvtar.hu/szolgaltatasok/

2019 2020 2021 2022 2023 2024