Előjegyzés érkezett

Márciustól olvasóinkat emailben is értesítjük arról, ha a náluk lévő, kikölcsönzött könyvre, hangoskönyvre, folyóiratra előjegyzés érkezik. Eddig ezt olvasói fiókunkban követhettük nyomon, de a kényelmesebb és gyorsabb szolgáltatás érdekében, ezentúl emailben is megérkezik az információ. Mindez azért is fontos, mert amikor előjegyzés kerül például egy könyvre, akkor akinél a keresett könyv van, már nem tudja meghosszabbítani azt, ezért érdemes előre venni, figyelve, segítve egymást, hogy   az olvasás szeretete még sokáig összetarthassa olvasói közösségünket. 

Az előjegyzés egy kedvelt szolgáltatás könyvtárunkban, hiszen könyveink, hangoskönyveink, folyóirataink folyamatosan kölcsönzésben vannak, forognak az olvasók között. Ez egyrészt azt jelenti, hogy sokan szeretnek olvasni, másrészt, hogy sok olyan dokumentum került az évek során gyűjteményünkbe, amit többen is el szeretnének olvasni, meghallgatni. Ugyan igyekszünk a sikerkönyvekből több példányt is beszerezni, de előfordulhat, hogy a katalógus rendszerben való keresés során a dokumentum státuszánál egy lejárati dátum szerepel, azaz a könyvet, hangoskönyvet valaki már kikölcsönözte előttünk. Ilyenkor jól jön egy kis segítség, az előjegyzés. 

Amikor előjegyzés kerül például egy könyvre, akkor az az olvasó, akinél a keresett könyv van, már nem tudja meghosszabbítani újabb 4 hétre, így a lejárati határidőre vissza kell azt juttatnia a könyvtárba. Amikor a könyv visszaérkezik, a könyvtárosok félreteszik és értesítik az előjegyző olvasót a könyv megérkezéséről. A teljesült előjegyzésről az értesítés általában emailben történik, de azok az olvasóink, akinek nincs email címe, telefonon is kérhetik a megkeresést. Mindez továbbra sem változik. Viszont idén márciustól már akkor is kapunk a könyvtártól értesítést emailben, ha a náluk lévő kikölcsönzött könyvre, folyóiratra, hangoskönyvre előjegyzési kérés érkezik. Ez azt jelenti, hogy az olvasói fiókunkon kívül, emailben is láthatjuk, hogy más is szeretné elolvasni a nálunk lévő könyvet. Ilyenkor érdemes előre venni az olvasásban azt a könyvet, amire előjegyzés érkezett, mert ennek a lejárati dátumát már nem fogjuk tudni meghosszabbítani és a megadott határidőre vissza kell vinni a könyvtárba.

Az emailes értesítésekkel a könyvtár szeretné könnyebbé, kényelmesebbé tenni a szolgáltatásait, de bármikor előfordulhatnak technikai meghibásodások, ezért kérjük, kövessék nyomon a kölcsönzéseket, írják fel a határidőket. Az olvasói fiók elérhető a platankonyvtar.hu weboldalon vagy a Qulto alkalmazáson keresztül is!

Az előjegyzésről további információk a kölcsönzés fül alatt: https://platankonyvtar.hu/szolgaltatasok/

2019 2020 2021 2022 2023 2024