Nyitva az Ezüsthegyi Könyvtár

A hatályos kormányrendeletnek megfelelően 2021. május 11-től nyitva tart az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára. A könyvtár a szabályok betartása mellett törekszik minden olvasója számára biztosítani a kölcsönzés lehetőségét.

Kölcsönzés védettségi igazolvánnyal

Az érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alá tartozó kiskorúak, mint könyvtárlátogatásra jogosultak május 11-től a könyvtár épületébe belépve, szabadon válogathatnak a könyvespolcokról, és vehetik igénybe a könyvtár szolgáltatásait. A 18 év alattiak önállóan a könyvtárat csak akkor látogathatják, ha saját védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. A könyvtárba való belépéskor kötelező bemutatni a védettségi igazolványt és a személyazonosságot is igazolni kell, kérjük, hogy igazolványait feltétlenül hozza magával. A könyvtár az adatokat nem rögzíti.

A kölcsönzés mellett védettségi igazolvánnyal lehetőség van a könyvtár épületében a helyben olvasásra, a számítógép-, wifihasználatra, a zöld szolgáltatások, mint a magkönyvtár, a növényadoptáló pont, a szabadtéri olvasóterem igénybevételére. A reprográfiai szolgáltatások szünetelnek (fénymásolás, nyomtatás, szkennelés).

A könyvtár használata közben a továbbiakban is fontosnak tartjuk a járványügyi óvintézkedések betartását, a maszkhasználatot, a kézfertőtlenítést, a távolságtartást, ezért az intézmény területén kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk folyamatos viselése, valamint kérjük belépéskor a kézfertőtlenítést és a közös használatú épületrészek, helyiségek használata során a 1,5 méteres távolság tartását (kivéve családtagok, egy háztartásban élők).

Kölcsönzés védettségi igazolvány nélkül

A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők a könyvcsomag-szolgáltatás kertében vehetik igénybe a kölcsönzési szolgáltatást.  Az olvasók a már megszokott módon, a könyvtár honlapján keresztül elérhető online katalógusban kiválaszthatják a kölcsönözni kívánt könyveket, folyóiratokat, hangoskönyvet, dvd filmeket, és ott előjegyezhetik, igényelhetik azokat. Emellett lehetőség van a platanf@kszki.obuda.hu email címen, illetve a +36 1 454 0826 telefonszámon keresztül igénylést küldeni könyvcsomag összeállítására. Az igénylés összeállításakor mindenképpen figyeljünk arra, hogy egy olvasójegyre maximum 10 darab dokumentum (könyv, hangoskönyv, folyóirat, dvd film) igényelhető. A csomagot a könyvtárosok összekészítik, amiről a megadott elérhetőségen értesítést küldenek. A csomag átvételére az értesítést követően, a könyvtár bejáratánál kialakított csomagátvételi pontnál van lehetőség. Az összekészített csomagot 8 napig őrizzük, ezt követően a csomag törlésre kerül a rendszerben. A csomagpontnál a korábban kölcsönzött dokumentumok is visszahozhatóak, leadhatóak. Itt a várakozás ideje alatt a maszk használata és az egészségügyi előírások szerinti 1,5 méter távolság betartása kötelező.

A könyvcsomag-szolgáltatás és a könyvtárlátogatás ugyanabban a nyitvatartási időben vehető igénybe. A nyitvatartás a pandémia előtti időszakban megszokottak szerint folytatódik.

 

NYITVATARTÁS:

hétfő: zárva

 kedd: 9-14

 szerda: 11-19

 csütörtök: 9-14

  péntek 11-19

szombat: zárva


Beiratkozás, könyvtári tagság és kölcsönzés hosszabbítás

Továbbra is szeretettel várjuk új olvasóinkat, beiratkozásra lehetőség van védettségi igazolvánnyal és nélküle is. A könyvtárban a készpénzforgalom júniusig szünetel, ezért a beiratkozási díj kiegyenlítésére az online fizetési forma javasolt vagy halasztás kérhető.

Az érvényes könyvtári tagságokat és a kölcsönzésben lévő példányokat jelenleg minden olvasónk számára automatikusan 1 hónappal meghosszabbítottuk. Azonban az automatikus hosszabbítás a 2021. május 11-i nyitással megszűnik, ezért olvasóinkat kérjük, hogy ezentúl ügyeljenek az időben történő hosszabbításra vagy visszahozatalra.

Türelmi idő

A korábbi tartozások rendezésére, dokumentumok visszahozatalára 2021. június 11-ig türelmi időt biztosítunk, ez idő alatt tartozás nem keletkezik.

Dokumentumátkérés

Könyvtáraink között a dokumentumátkérés átmenetileg ingyenes.

            

 

Szeretettel várjuk minden kedves olvasónkat újra a könyvtárban is!

 

 

2019 2020 2021 2022 2023 2024