Újdonságok

Már könyvtárainkban is elérhető az otthonról is kényelmesen használható, sokak által kedvelt online fizetési rendszer. A készpénzfizetés alternatívájaként megjelenő online fizetés mellett bevezetésre került az iskolai közösségi szolgálat személyes jelenlét nélküli, online teljesítése is. A fejlesztések korszerű körülményeket teremtenek, amely olvasóink elégedettsége és a  minőségszemlélet szempontjából is kiemelten fontos számunkra. 

Online fizetési rendszer

Könyvtáraink online rendszerében új funkció segíti olvasóinkat a tartozásba került díjak kiegyenlítésében. A könyvtári szolgáltatások díjai a készpénzes fizetés mellett az OTP Bank Simplepay rendszere által biztosított online felületen keresztül is rendezhetőek. Az online fizetés az olvasók számára már ismert és használt olvasói profilból indítható el.

Útmutató az online fizetési rendszer használatához>>  

Felhívjuk figyelmüket, hogy a késedelmi díj csak akkor egyenlíthető ki online, ha előtte már a dokumentumok visszaérkeztek a könyvtárba.

Az online fizetés rendszerét azon olvasóinknak ajánljuk, akik rendelkeznek az online fizetéshez bankkártyával, interneteléréssel, esetleg Simplepay fiókkal, kóddal, akiknek fontos, hogy a készpénzhasználatot a minimálisra csökkentsék, akik esetleg otthon felejtették a pénztárcát, vagy akik a gyorsabb ügyintézés érdekében időt spórolnának.

Online közösségi szolgálat

A kötelező, iskolai 50 órás közösségi szolgálat már személyes jelenlét nélkül, online is teljesíthető könyvtárainkban.

A tetszőleges műfajban készült, beküldött könyv-, képregény- vagy filmajánlóért leigazoljuk a befektetett munkaórákat. A cél, hogy a diákok megosszák azokat a könyv, film vagy képregény élményeiket, melyeknél úgy érezték, hogy hatással volt rájuk. Ami például izgalmas volt, nem lehetett letenni, vagy szórakoztatott, többször is újra kellett nézni, olvasni, esetleg elgondolkodtatott, befolyásolta a véleményt egy adott témában.

A műfajt nem szabjuk meg, ha valaki a vizuális ábrázolásban ügyes, akkor képi formában, ha valaki a szavakkal zsonglőrködik jobban, akkor szöveges formában is fogadjuk az alkotásokat.

Fontos viszont, hogy az elkészült ajánlóból kiderüljön, hogy mit, kinek és miért javasol a diák.

A beküldött ajánlókat nyilvánossá tesszük a könyvtár honlapján és közösségi oldalain.

További feltételek és kapcsolat: https://platankonyvtar.hu/fiokkonyvtar/onkentesseg/ 

2019 2020 2021 2022 2023 2024