Házhoz megy a könyvtár

Ha nem tud kimozdulni otthonából, akkor is élvezheti az olvasás örömét, hiszen az Óbudai Platán Könyvtár segít házhoz juttatni az izgalmas olvasnivalókat, filmeket, hangoskönyveket. A Könyvet házhoz szolgáltatásunk igénybe vehető minden harmadik kerületi lakos számára, aki valamilyen okból kifolyólag korlátozva van a mozgásban.

Az Óbudai Platán Könyvtár a Könyvet házhoz szolgáltatásával segít a kerületben élő lakosoknak, akik hosszabb ideig otthonukhoz kötöttek és nem tudnak személyesen ellátogatni a könyvtárba, de szeretnének könyvtári tagsággal rendelkezni és könyveket, hangoskönyveket, filmeket, folyóiratokat kölcsönözni.

A szolgáltatás azok számára igényelhető, akiket az otthonához kötött baleset, tartós betegség, mozgáskorlátozottság, veszélyeztetett terhesség, vagy egyéb ok. A Könyvet házhoz szolgáltatás ingyenes, de csak beiratkozott könyvtári tagok vehetik igénybe. Amennyiben még nem rendelkezik könyvtári tagsággal, van lehetőség a beiratkozás kezdeményezésére online és telefonon keresztül is. Az új olvasójegyet házhoz viszi a kolléga, és ha még maradt teendő, készségesen segít azok elvégzésében.

Könyvtárunk havonta egyszer, előre egyeztetett időpontban nyújtja a szolgáltatást, viszi el a kiválasztott könyveket,filmeket, hangoskönyveket, és hozza el a már elolvasott példányokat. Könyvtárosunk a kiszállítás előtt telefonon vagy e-mailen egyezteti az olvasóval, hogy mik kerüljenek a csomagba és milyen újdonságok kölcsönözhetőek. Ha éppen csak annyit tud, hogy milyen műfajban, milyen témában szeretne olvasni, ajánlásokkal is segít a munkatársunk.

A beiratkozásnál érdemes megnézni a kedvezményeket, mert például a nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők díjmentesen, a gyeden, gyesen lévők pedig féláron válhatnak könyvtári tagokká és ezen felül családi kedvezmények is igénybevehetőek az Óbudai Platán Könyvtárban. Részletek a honlapon olvashatók: https://platankonyvtar.hu/szolgaltatasok/

A Könyvet házhoz szolgáltatásról érdeklődhetnek, illetve kéréseiket jelezhetik az Óbudai Platán Könyvtár elérhetőségein és a szolgáltatást szervező könyvtárosnál, Kovács Szilárdnál.

Az idei év első hónapján, január 15-én szállítjuk ki a könyveket, filmeket, hangoskönyveket a szolgáltatást igénybe vevőknek.

A szolgáltatást szervező könyvtáros:

Kovács Szilárd

Tel: +36 20 348 7885, +36 1 439 0936

Email: kovacs.szilard@kszki.obuda.hu

2019 2020 2021 2022 2023 2024