Kapcsolatban már mobil alkalmazáson keresztül is!

Az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára is elérhető a Qulto eCard mobilapplikáción, az elmúlt évek egyik legnagyobb digitális könyvtári fejlesztésében.

A Google Play store-ból vagy az App store-ból letölthető, ingyenes mobilalkalmazással egy helyen nyomon követhetőek és használhatóak a könyvtári szolgáltatások. Azaz, ha egy olvasó több könyvtárnak is a tagja, vagy egy családban több személy is rendelkezik könyvtári tagsággal, ezen a felületen egy helyen, egyszerre kezelhető mindegyik tagság.

Az applikáción keresztül kereshetünk a könyvtári katalógusokban, így az Óbudai Platán Könyvtár katalógusában is. A polcra helyezés funkcióval elmenthetjük a találatokat és előjegyzést is kérhetünk a kedvenceknek jelöltek közül. A foglalás funkció azonban itt nem elérhető, az a könyvtárunk webes felületén az online katalógusban lehetséges.

Az előző funkciókon túl hosszabbításra is lehetőség van a letöltött applikációban. A naptárban megtaláljuk a határidőket, lejárati dátumokat és beállíthatjuk, hogy ezekről értesítést is kapjunk. Az olvasójegy adatainak rögzítése után mobiltelefonunkon keresztül elektronikus olvasójegyként is szolgálhat.

Az applikációt folyamatosan fejleszti a Monguz Kft., aki több hazai könyvtári adatbázist is szolgáltatnak.

A Qulto eCard applikáció letölthető: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.qulto.ecard

A Qulto eCard felhasználói kézikönyve letölthető: Kézikönyv 

2019 2020 2021 2022 2023 2024