Mivel vár a könyvtár?

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli zárvatartást követően az Óbudai Platán Könyvtár 2020. június 15-én újranyitott. A könyvtár szolgáltatásait a szakmai és egészségügyi ajánlások alapján fokozatosan tette elérhetővé. Jelenleg a harmadik fázisban tartunk, ami azt jelenti, hogy ma már teljes formájában működik a kölcsönzés, olvasóink személyesen is válogathatnak a könyvespolcokról, de a helyben olvasás, az internethasználat és a fénymásolás, nyomtatás még nem lehetséges. Mindemellett továbbra is rendelkezésre áll a platankonyvtar.hu oldalon a személyes fiókba való belépéssel az előjegyzés és foglalás lehetősége. 

A járványhelyzethez igazodva, az egészségügyi előírásokat betartva szeptemberben újra elindítottuk könyvtári programjainkat. Felelősen, de ismét együtt mesélhetünk, alkothatunk, játszva tanulhatunk, szórakozhatunk, inspirálódhatunk az irodalom és művészetek segítségével. Amíg az időjárás engedte szabadtéren, azóta pedig az online térben kínálunk hasznos és érdekes programokat a kikapcsolódni vágyóknak. 

A rendkívüli zárvatartás ellenére is frissült a választék, és azóta is folyamatosan jelennek meg a polcokon az új könyvek, hangoskönyvek, filmek. Érdemes benézni hozzánk, de akár a honlapunkon keresztül is értesülhet az újdonságokról.

Az intézmény területén a maszk viselése kötelező (431/2020 Korm. rendelet). Egymás védelme érdekében, kérjük a kölcsönzőtérbe belépéskor a kihelyezett kézfertőtlenítő használatát és az egymástól való 1,5 méter távolság betartását (kivéve családtagok, egy háztartásban élők).

A könyvtárhasználat rendkívüli szabályai a tapasztalatok, az igények és a mindenkori lehetőségek alapján változhatnak.

Könyvtáraink nyitvatartása 2020. augusztus 31-től megváltozott. Erről bővebben itt olvashat.

2019 2020 2021 2022 2023 2024