Advent

Az adventi várakozás az év egyik legizgalmasabb időszaka. Idén különleges adventi kalendáriumokkal számolunk vissza, karácsonyi olvasmányokkal, programokkal, ünnepi hangulattal várunk a könyvtárban és ötleteket mutatunk a környezettudatos karácsonyi készülődéshez.

Az adventi napok számlálásában különleges adventi kalendáriumaink segítenek.
A novemberi közösségi színező alkalmával a gyerekek és szüleik adventi naptárat színeztek, ami december 1-től a könyvtár ablakaiban bármikor látható. Az aktuális napot az ablakokban egy csillagos keret, bent a könyvtárban pedig a Horgoldában készített lépegetős kalendárium mutatja. Számoljunk vissza együtt!

A karácsonyra készülődés alatt is figyelhetünk a környezetünkre, újrahasznosítható alapanyagokból mi magunk is sok díszt, ünnepi kiegészítőt elő tudunk állítani. Ebben segít az öko-kreatív klub, ahol december 7-én megmutatjuk, hogyan készíts otthon természetes alapanyagból gyertyát adventi koszorúhoz és meghitt estékhez. Aki tudja, hogy mit ad, de még nem tudja hogyan, az megtervezheti egyedi ajándékkísérő kártyáját a könyvtárban december 3-án 10 órától. Horgoldánkban pedig december 14-én ajándékkísérőként, fenyődíszként, csúcsdíszként használható csillagos díszeket horgolunk.

A programok mellett ünnepi könyvekkel, karácsonyi történetekkel is hangolódhatunk, ezért érdemes felkeresni a könyvtárban kihelyezett könyvajánló polcokat és részt venni a közösségi meseolvasáson december 21-én 17 órától, ahol közösen olvassuk fel H. C. Andersen A hókirálynő című meséjét.

Az év utolsó könyvtári napján, december 23-án 16 órától szórakoztató közösségi színezésre invitáljuk a kicsiket és nagyokat. Téma: tél az erdőben. A közös színezés mellett, hazavihető ajándékkísérő kártyák kreatív színezésére is lesz lehetőség.
 
Adventi gyertyáinknak pedig ebben az évben is a gyerekkönyvtár ablaka ad helyet, ahol minden héten egy újabb gyertya kap lángot.

Készüljünk együtt az ünnepekre!

2019 2020 2021 2022 2023 2024