Óbudai Kult. Éj az Ezüsthegyi Könyvtárban

Idén augusztus 1-én egy délutántól késő éjszakáig nyúló kulturális maratonnak lehet részese mindenki, aki Óbudára látogat. A 3. kerületi kulturális helyszínek, melyek között múzeumok, galériák, kávézó és könyvtárunk is megtalálható, összefogtak, hogy egy, a múzeumok éjszakáját idéző, óbudai kulturális rendezvényt hívjanak életre. Ez lett az Óbudai Kult.Éj.

Ezen az estén egy belépővel 12 helyszín és több mint 50 program látogatható meg. A látogatók az első meglátogatott helyszínen egységesen 1000 forintért megváltott jeggyel minden Óbudai Kult.Éj eseményen részt vehetnek. A programok 14 év alatti látogatóknak ingyenesek, az óbudai kedvezmények ezen a rendezvényen nem érvényesek. Néhány program, foglalkozás költségtérítéses, ezeket az adott programnál külön jelezzük. Könyvtárunk jegyet nem árusít, de pecsételő helyszín.

Az Ezüsthegyi Könyvtár mindenkit szeretettel vár egy igazi „tüzes” estére. Rendezvényünkön megidézzük a Perseidákat, a nagy augusztusi csillaghullást, amit a hagyomány szerint Szent Lőrinc "tüzes könnyek"-nek nevezett. Közösségi meseolvasással, kézműves foglalkozásokkal és lampionfényekkel várjuk az érdeklődőket! A részletes program itt található.

A rendezvény előtti két hétben a résztvevő intézmények kedvcsináló, élő bejelentkezések során mutatják be helyszíneiket és ismertetik programjaikat a rendezvény Facebook csatornáján, ahol csütörtökön mi is bejelentkezünk!

Ezen az estén nem csak a rendhagyó események miatt érdemes felkeresni minél több programhelyszínt. Ebből az alkalomból a szervezők városi kalandtúrára hívják a játékoskedvű látogatókat, akik szórakoztató feladványok megoldása során, minden helyszínt meglátogatva fejthetik meg egy eltűnt kincsesláda rejtélyét.

 

Az Óbudai Kult.Éj záró akkordjaként a szervezők közös ünneplésre és a kalandtúra eredményhirdetésére invitálnak mindenkit, éjféltől a Mókus Bisztróba.

Helyszín: Mókus-Bisztró/Kult/Kert (1036 Budapest, Mókus utca 1-3.)

A résztvevő helyszínek részletes programjai az esemény kiadványábanweboldalán és a Facebook oldalán is olvashatók.

2019 2020 2021 2022 2023 2024