Újdonság: Kölcsönözhető fogyasztásmérő

Mérhetjük és csökkenthetjük az áramfelhasználásunkat a június 1-től kölcsönözhető fogyasztásmérő aljzatokkal!

Háztartásunkban sok elektronikai készülék található, melyek egy része folyamatos áramhasználatot igényel, mint a hűtő, fagyasztó. Vannak azonban olyan eszközeink is, amelyeket nem használunk folyamatosan, de kikapcsolt állapotban is fogyasztanak. Ilyen lehet a tévé, a számítógép, vagy akár a telefontöltő. Ezek az eszközök használat során magasabb fogyasztást generálnak, míg készenléti állapotban alacsonyabb mennyiséget fogyasztanak, viszont folyamatos az áramfelhasználásuk. Az eszközök monitorozásával, odafigyeléssel olyan változásokat érhetünk el, melyekkel csökkenthetünk a rezsi számlán és tehetünk a környezetért!

A méréshez június 1-től a könyvtárban fogyasztásmérő kölcsönözhető. A kölcsönzés ingyenes, de regisztráljuk. Nem kell beiratkozott tagnak lenni, de az alapvető személyes adatok megadása kötelező és a kölcsönzés tényét aláírással kell elismerni. A kölcsönzési idő 1 hét, hosszabbítási lehetőség nem áll rendelkezésre. Kölcsönözni fejenként 1 db eszközt lehet, 18 év felett. 

A készülék alkalmazása egyszerű, a dugaszoló aljzat és a fogyasztó közé kell beiktatni, és rövid időn belül analizálja az áramfogyasztást. Ezen kívül még lehetséges vele az egyidejű CO² kibocsátás és az áramköltség meghatározása.
A készülék hivatalos használati utasítása IDE KATTINTVA érhető el. 

A mérésben és az adatok elemzésében további segítség lehet a fogyasztásmérő napló, melyek az alábbi linkre kattintva letölthetőek: 

A fogyasztásmérő eszközöket az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. bocsátotta a könyvtár rendelkezésére. Ezúton is köszönjük a lehetőséget!

 

2019 2020 2021 2022 2023 2024