Újraindul a könyvcsomag szolgáltatás

Az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtárának épülete még nem látogatható, a könyvespolcoknál válogatni nem lehet, de a könyvtári tagsággal rendelkező olvasók a könyvcsomag szolgáltatás keretében 2021. április 13-tól újra kölcsönözhetnek.

Hogyan lehet igénybe venni a könyvcsomag szolgáltatást?

Az olvasók kiválaszthatják a kölcsönözni kívánt könyveket, folyóiratokat, hangoskönyvet, dvd filmeket a könyvtár honlapján keresztül az online katalógusban, és ott előjegyezhetik, igényelhetik azokat. Emellett lehetőség van a platanf@kszki.obuda.hu email címen keresztül igénylést küldeni, illetve a +36 1 454 0826 telefonszámon a könyvtárosok segítségével csomagot összeállítani. Az igénylés összeállításakor mindenképpen figyeljünk arra, hogy egy olvasójegyre maximum 10 darab dokumentum (könyv, hangoskönyv, folyóirat, dvd film) igényelhető. A csomagot a könyvtárosok összekészítik, amiről a megadott elérhetőségen értesítést küldenek. A csomag átvételére az értesítést követően, a könyvtár bejáratánál kialakított csomagátvételi pontnál van lehetőség az átvételi időpontokban. Az összekészített csomagot 8 napig őrizzük, ezt követően a csomag törlésre kerül a rendszerben. A korábban kölcsönzött dokumentumok is visszahozhatóak, leadhatóak. 

Aki ezzel a lehetőséggel nem szeretne élni, annak a kölcsönzésben lévő dokumentumok lejárati határidejét automatikusan meghosszabbítjuk, késedelmi díjat nem számolunk fel. A jelenleg érvényes könyvtári tagságok szintén meghosszabbításra kerülnek a zárvatartás időtartamával. A tanulást és tanítást segítő online könyvtári szolgáltatás továbbra is elérhető és a kulturális, szórakoztató online programok is folyamatosan frissülnek a könyvtár honlapján.

Átvételi és visszavételi időpontok az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtárában:

kedd: 9-13
szerda: 14-18
csütörtök: 9-13
péntek: 14-18

A csomagpontnál és a várakozás ideje alatt a maszk használata és az egészségügyi előírások szerinti 1,5 méter távolság betartása kötelező.

A hosszabb várokozási idő elkerülésének érdekében, akinek lehetősége van, kérjük válassza a délután 4 óra előtti időpontokat. Olvasójegyét ne felejtse elhozni magával!