Megbocsátás hete, fejtörők, gyógyító könyvek és könyvörökségek

az Országos Könyvtári Napok alkalmából
az Óbudai Platán Könyvtárban és Ezüsthegyi Könyvtárában

2023. október 3-7.

A 17 éves hagyományra visszatekintő Országos Könyvtári Napok alkalmából az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára ebben az évben is meghirdeti a megbocsátás hetét, amikor minden kölcsönzési határidőn túl visszahozott dokumentum után elengedik a késedelmi díjat. A könyvtár bíztat mindenkit, akinek elmaradása van, használja ki az alkalmat.

A hét során a Platán és Ezüsthegyi Könyvtár nyitvatartási idejében folyamatosan könyves érdekességek, kamarakiállítások, könyvajánlók, rejtvényes játékok várják a könyvtárba betérő gyerekeket, felnőtteket, családokat.

A Platán Könyvtárban például Különleges párosítás címmel tekinthetjük meg a könyvtár állományában fellelhető könyvek legkorábbi és legújabb kiadásait egymás mellett, avagy bepillanthatunk egy kicsit a könyvtár történelmébe is, az elődöktől örökölt könyvekből álló kamarakiállítást végig nézve. Az Ezüsthegyi Könyvtárban pedig interaktív könyvajánló és játék keretében fejthetjük meg, mi mindenre jók a könyvek és hogyan segíthet egy könyv?

Aki nem ijed meg kis agytornától, látogasson el 2023. október 7. 9.00 – 13.00 az Ezüsthegyi Könyvtárba, ahol Kalandvágyók előre! címmel rejtvényeken keresztül kalandos utazásban lehet részünk. A fejtörőt 6 éves kortól ajánljuk.

Az Ezüsthegyi Könyvtár játékaiban résztvevő helyes megfejtők ingyenes beiratkozási kupont és meglepetést nyerhetnek!

Tartsanak velünk az Országos Könyvtári Napok alatt is! 

2019 2020 2021 2022 2023 2024