Házhoz megy a könyvtár

Az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára könyvet házhoz szolgáltatásával segít azoknak a kerületi lakosoknak, akiktartósan otthonukhoz kötöttek, nem tudnak személyesen ellátogatni a könyvtárba, de szeretnének hangoskönyveket, filmeket, folyóiratokat, könyveket kölcsönözni, könyvtári tagsággal rendelkezni.

A könyvtár minden hónapban egy alkalommal, előre egyeztetett időpontban viszi házhoz a kiválasztott könyveket és hozza vissza a már elolvasott, megnézett példányokat. A  könyvtárosok a kiszállítás előtt telefonon egyeztetik az olvasóval, hogy milyen dokumentumok kerüljenek a csomagba, milyen újdonságok jelentek meg, váltak kölcsönözhetővé. A könyvtárosok segítenek akkor is, ha éppen csak annyit tudunk, hogy milyen műfajban, milyen témában szeretnénk olvasni.

A könyvet házhoz szolgáltatás rendelkezésére áll minden harmadik kerületi lakosnak, aki baleset, tartós betegség (mozgáskorlátozottság, vakság) vagy akár veszélyeztetett terhesség miatt otthonához kötött. A szolgáltatás ingyenes, de csak beiratkozott könyvtári tagok vehetik igénybe. A beiratkozásnál érdemes megnézni a kedvezményeket, mert például a 16 éven aluli gyerekek, illetve a tanulói jogviszonyban állók és a nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők kortól függetlenül díjmentesen, a gyeden, gyesen lévők pedig féláron válhatnak könyvtári tagokká az Óbudai Platán Könyvtárban és Ezüsthegyi Könyvtárában. A további kedvezmények a honlapon olvashatóak: https://platankonyvtar.hu/szolgaltatasok/

 

Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:

telefonon: +36 1 439 0936

emailen: konyvethazhoz@platankonyvtar.hu 

2019 2020 2021 2022 2023 2024