Mivel vár a könyvtár?

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli zárvatartást követően az Óbudai Platán Könyvtár 2020. június 15-én újranyitott. A könyvtár szolgáltatásait a szakmai és egészségügyi ajánlások alapján fokozatosan tette elérhetővé. Jelenleg a harmadik fázisban tartunk, ami azt jelenti, hogy ma már teljes formájában működik a kölcsönzés, olvasóink személyesen is válogathatnak a könyvespolcokról, de a helyben olvasás, az internethasználat és a fénymásolás, nyomtatás még nem lehetséges. Mindemellett továbbra is rendelkezésre áll a platankonyvtar.hu oldalon a személyes fiókba való belépéssel az előjegyzés és foglalás lehetősége, illetve a lejárt határidejű, kikölcsönzött könyveket is visszavárja könyvtárunk.

A járványhelyzethez igazodva, az egészségügyi előírásokat betartva újra elindítottuk könyvtári programjainkat. Felelősen, de ismét együtt mesélhetünk, alkothatunk, játszva tanulhatunk, szórakozhatunk, inspirálódhatunk az irodalom és művészetek segítségével.

A rendkívüli zárvatartás ellenére is frissült a választék, és azóta is folyamatosan jelennek meg a polcokon az új könyvek, hangoskönyvek, filmek. Érdemes benézni hozzánk, de akár a honlapunkon keresztül is értesülhet az újdonságokról.

Az intézmény területén a maszk viselése kötelező (431/2020 Korm. rendelet). Egymás védelme érdekében kérjük a kölcsönzőtérbe belépéskor a kihelyezett kézfertőtlenítő használatát és az egymástól való 1,5 méter távolság betartását (kivéve családtagok, egy háztartásban élők).

A könyvtárhasználat rendkívüli szabályai a tapasztalatok, az igények és a mindenkori lehetőségek alapján változhatnak.

Könyvtáraink nyitvatartása 2020. augusztus 31-től megváltozott. Erről bővebben itt olvashat.

 

2019 2020 2021 2022 2023 2024