Zárvatartás

Az Óbudai Platán Könyvtár 2020. november 11-től a hatályban lévő kormányrendelet értelmében bezárt, látogatókat nem fogad. A kölcsönzésben lévő dokumentumok lejáratát és a könyvtári tagságokat az érintett időszakkal automatikusan meghosszabbítjuk, késedelmi díj nem keletkezik. 

Személyesen ugyan nem lehet könyvtáraink szolgáltatásait igénybe venni, de a könyvek, folyóiratok távsegítségen keresztül most is az olvasók rendelkezésére áll, ahogyan a tavaszi időszakban is. Mindemellett online programokkal is várjuk a kikapcsolódni vágyókat. 

Távsegítség: Tanulást és tanítást segítő online könyvtárosi szolgáltatás

A tanulást és tanítást segítő online szolgáltatásunkat a járvány miatt kialakult távoktatási helyzet hívta életre. Szeretnénk segítséget nyújtani az otthon tanuló gyerekeknek, az őket támogató szülőknek, a távoktatásra készülő tanároknak. Nevekkel, fogalmakkal, évszámokkal, könyvcímekkel, hivatkozásokkal, szakirodalmakkal vagy az online könyves adatbázisokkal kapcsolatban felmerülő kérdésekben kérdezze olvasószolgálatunkat! Gondot okoz, hogy melyik kiadó könyvei hol érhetőek el jelenleg online formában, vagy kifogyott az ötletekből, hogyan kösse le hasznosan óvodás, kisiskolás gyermekét, vegye igénybe olvasószolgálatunk segítségét!

Online programok: kiállítások, papírszínház, horgolda, mesetár, könyvbemutatók

Weboldalunkon, Facebook oldalainkon, Youtube csatornánkon keresztül is elérhetővé tesszük a könyvtáraink folyamatosan frissülő digitális tartalmait.Online meseolvasással, digitalizált kiállítással, könyvtárosok által tartott rendezvények online elérhetővé tételével szeretnénk segíteni, hogy a megnövekedett otthon töltött idő élvezetesebben, hasznosan teljen.

Könyvtárunk jelenleg elérhető hétfőtől péntekig minden hétköznap reggel 8 órától délután 4 óráig telefonon (+36 1 439 09369 és emailben (platan@kszki.obuda.hu). 

Maradjunk kapcsolatban! Vigyázzunk egymásra!

2019 2020 2021 2022 2023 2024