Ünnepelj velünk! Izgalmas programok gyerekeknek

Átalakult és kibővült az Óbudai Platán Könyvtár gyerekkönyvtára, amit 2023. szeptember 29-én egy átadó ünnepség keretében vehetnek birtokba a gyerekek, ahol a kisebbeknek Danny mesél, a nagyobbakat pedig Kertész Erzsi várja, a nagysikerű Labirintó, a letehetetlen a Panthera és a Gyöngyösi Úti Iskola sorozat szerzője. Ünnepeljünk együtt!

Az Óbudai Platán Könyvtár számára fontos, hogy olyan helyszínt nyújtson a gyerekek és családjaik számára, ami korosztályhoz megfelelően kialakított bútorzattal rendelkezik, kedvet teremt az olvasáshoz, barátságos és minőségi idő eltöltésére alkalmas. Ennek szellemében esett át a gyerekkönyvtár idén egy féléven keresztül tartó átalakításon, mely során közel 50m2-rel bővült a gyerekkönyvtári tér és az új könyvek, játékok mellett új könyvespolcok, bútorok, szőnyegek, függönyök, információs táblák kerültek kihelyezésre. 

Az átalakítással külön teret kaptak a 0-6, a 6-12, és a 12-18 évesek, ahol a gyerekek több mint 15 000 ismertterjesztő-, mesekönyv, folyóirat, hangoskönyv és dvd-film közül válogathatnak és számukra megfelelő körülmények között merülhetnek el a mesék varázslatos világában vagy fedezhetik fel a tudományokat. A könyvtári gyerekbirodalom kialakításához a rendezvénytermet is át kellett költöztetni, már új helyen kell keresni azt. Az új rendezvénytér kialakításához szintén több karbantartási munkálatot is el kellett végezni, parkettázni, polcokat átalakítani. A munkálatok több ütemben zajlottak, a falazás, festés, parkettázás elvégzését követően a berendezések kialakítása majd a könyvtári állományok, eszközök átköltöztetése közel félévig tartott, amit a könyvtár a nyitvatartási időn túl, az olvasóknak okozható minimális kellemetlenséggel igyekezett megoldani. A felújítás a fenntartó önkormányzat önköltsége mellett a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

A szinte teljesen felújított, kibővített, átalakított gyerekkönyvtárat 2023. szeptember 29-én egy átadó ünnepség keretében vehetik birtokba a gyerekek.

Az átadó ünnepség hivatalos programja:

16.00-16.45: Danny mesél: Állatos mesék 
Danny zenés-mesélős előadása Arnold Lobel Fables című könyvének három történetét dolgozza fel és zenésíti meg, A hiú orrszarvú, A szerelmes strucc, és Az öntelt oroszlán szórakoztató meséjét.  

16.45-17.00 Átadó ünnepség 
Köszöntőt mond Pőcze Márta, a könyvtár igazgatója és dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

17.00-18:00 Közönségtalálkozó Kertész Erzsivel,
a nagy sikerű Labirintó, a Panthera és a Göröngyös Úti Iskola sorozat írójával.

A programok ingyenesek. 

 

2019 2020 2021 2022 2023 2024