Kedvezmények könyvtárainkban 2020-ban

Összegyűjtöttük legfontosabb kedvezményeinket, mellyel 2020-ban várjuk az olvasás, a kulturális kikapcsolódás rajongóit, a könyvek szerelmeseit, vagy akár a házidolgozat készítőit. Újdonság idén a 20 éves kedvezmény, hiszen 2020-ban egy fontos évfordulóhoz is érkezünk, 20 éves születésnapot ünneplünk.

Az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi fiókkönyvtára idén már 20 éve, hogy közel 70 000 dokumentumból (könyv, hangoskönyv, folyóiratok, napilap, dvd-film) álló gyűjteményből könyvtári szolgáltatást kínál Óbudán. Közkönyvtárként feladatunk, hogy a kisgyermekes családoktól kezdve a tini és aktív dolgozói korosztályon át egészen a nyugdíjasokig, mindenki megtalálja könyveink, hangoskönyveink, folyóirataink, filmjeink között az őt szórakoztató vagy segítő olvasmányokat. Gyűjteményünk ezért széles skálán mozog, alakításában folyamatosan fontos szempont, hogy minden műfajban szinte minden témát lefedve szerezzük be az újdonságokat, klasszikusokat. Míg egy szakkönyvtár egy tudományterületre specializálódva alakítja ki kuriózumokat is magába foglaló gyűjteményét, addig nálunk a mesekönyvektől kezdve, a képregényeken, a krimitől, szépirodalmon keresztül a szakácskönyvekig széles műfaji palettáról válogathatnak a látogatók.

Térítésmentes szolgáltatások, könyvtár a közért

Könyvtárunk látogatása, az állományfeltáró eszközök, a könyvek, napilapok, folyóiratok helyben használata, a rendezvényeken való részvétel, az épületek kertjeinek használata, a saját gépről történő wifi használat ingyenes, nyilvános, nemtől, kortól, vallástól, nemzetiségtől függetlenül mindenki beiratkozás nélkül veheti igénybe. Azaz, ha kulturális környezetben töltődne fel, szívesen részt venne író-olvasó találkozóinkon, vagy csak pingpongozna nyáron egyet kertünkben, nyitvatartási időben ezt bármikor megtehetik ingyenes regisztrációval. Beiratkoznia akkor szükséges, ha a dokumentumok (könyv, hangoskönyv, folyóiratok, napilap, dvd-film) közül kölcsönözni szeretne. Az éves könyvtári tagsággal ingyenes könyvtári asztali számítógéphasználatra is jogosult. A beiratkozási díj a beiratkozástól számított egy évre szól.

Családbarát könyvtár, kedvezményekkel szinte minden családtag számára, mert együtt jobb

Könyvtárainkat legnagyobb arányban családok látogatják, ezért a kifejezetten nekik szóló kulturális rendezvényeink és dokumentumaink (könyvek, hangoskönyvek, folyóiratok, filmek) mellett 2018-ban bevezettük a családi kedvezményt. Így már harmadik éve, hogy egy beiratkozott családtag esetén a további családtagok féláron válthatnak könyvtári tagságot. Ha esetleg még senki nem rendelkezik érvényes olvasójeggyel a családból, akkor érdemes megnézni az anyukáknak, gyermekeknek, nagyszülőknek szóló kedvezményeket is. Ugyanis a GYED-en, GYES-en, GYET-en lévő anyukák vagy apukák félárú beiratkozási díj ellenében vehetik igénybe a könyvtár térítésköteles szolgáltatásait. A gyerekek 16 éves korukig mentesülnek a beiratkozási díj fizetése alól, 16 éven felül érvényes diákigazolvánnyal 50%-os kedvezményt vehetnek igénybe a beiratkozási díjból. Nem feledkeztünk meg az idősebb korosztályról sem, nagymamát, nagypapát is kedvezményekkel várjuk. A 70 év alatti nyugdíjasok 50% kedvezményben részesülnek a beiratkozási díjból, a 70 év feletti nyugdíjasok pedig mentesülnek a beiratkozási díj megfizetése alól. Hiszünk abban, hogy a könyvtárlátogatás vagy rendezvényeink közös élménye, az olvasmányok kiválasztása, a könyvek együtt olvasása, akár egymásnak felolvasva, vagy csak egymás mellett olvasva, akár helyben a könyvtárban, akár otthonunkban egy hiánypótló, kulturális kikapcsolódást jelenthet ma a családok számára.

Duplázó: dupla élmény, dupla választék

Fiókkönyvtárunk 2018-ban költözött át a békásmegyeri Csobánka térről az Ezüsthegy utcába, ahol több mint háromszor akkora helyen fogadja olvasóit a felújított könyvtárépület. Kedvezményes, közös tagsági díjat vehetnek igénybe azon olvasók, akik egyaránt beiratkoznak az Óbudai Platán Könyvtárba és fiókkönyvtárába, az Ezüsthegyi Könyvtárba is. Dupla olvasójegy, dupla tagság, dupla választék, dupla élmény. Ha gyakran veszi igénybe térítéses könyvátkérési szolgáltatásunkat egyik könyvtárból a másikba mindenképp megéri a közös, kedvezményes tagságot választani.

20 éves kedvezmény: Ünnepeljünk együtt!

Húsz éve, hogy az Óbudai Platán Könyvtár megnyitotta kapuit Óbudán, az Arató Emil téren az olvasást, a kulturális kikapcsolódást kedvelő látogatók számára. Az évforduló alkalmából 2020. január 1. – december 31. között ingyen iratkozhat be, vagy hosszabbíthatja meg könyvtári tagságát központi és fiókkönyvtárunkban egyaránt az, aki szintén 2020-ban tölti be 20. születésnapját. Ünnepeljünk együtt!

További térítésköteles szolgáltatásainkról, beiratkozási kedvezményeinkről itt olvashat: https://platankonyvtar.hu/images/hasznalati_szabalyzat.pdf

2019 2020 2021 2022 2023 2024