Szolgáltatásaink a járványhelyzet alatt

Az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára közösségi térként működik, ezért 2020. március 16-tól határozatlan ideig a koronavírus okozta járványhelyzet miatt nem fogad látogatókat.

Könyvtáraink a kölcsönzésben lévő dokumentumokat meghosszabbítják, valamint az érintett időszakban keletkező késedelmi díjat elengedjük.

Személyesen ugyan nem lehet könyvtáraink szolgáltatásait igénybe venni, de a közel 70.000 könyvekből, folyóiratokból álló állomány az olvasószolgálatot végző könyvtárosok által online most is az olvasók rendelkezésére áll!

 

Tanulást és tanítást segítő online könyvtárosi szolgáltatás

A tanulást és tanítást segítő online szolgáltatásunkat a jelenlegi kialakult távoktatási helyzet hívta életre. Szeretnénk segítséget nyújtani az otthon tanuló gyerekeknek, az őket támogató szülőknek, a távoktatásra készülő tanároknak. Nevekkel, fogalmakkal, évszámokkal, könyvcímekkel, hivatkozásokkal, szakirodalmakkal vagy az online könyves adatbázisokkal kapcsolatban felmerülő kérdésekben kérdezze olvasószolgálatunkat! Gondot okoz, hogy melyik kiadó könyvei hol érhetőek el jelenleg online formában, vagy kifogyott az ötletekből, hogyan kösse le hasznosan óvodás, kisiskolás gyermekét, vegye igénybe olvasószolgálatunk segítségét!

Hétfőtől csütörtökig minden hétköznap reggel 8 órától délután 4 óráig telefonon és emailben is fogadják a könyvtárosok a megkereséseket az Óbudai Platán Könyvtárban platan@kszki.obuda.hu email címen, valamint a +36 1 439 0936, +36 1 368 7093-as telefonszámon. Az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára platanf@kszki.obuda.hu email címen és +36 1 454 0826-os telefonszámon érhető el.

Digitális tartalmak

Weboldalunkon és a Facebook oldalainkon keresztül is elérhetővé tesszük a könyvtáraink folyamatosan frissülő digitális tartalmait. Online meseolvasással, digitalizált kiállítással, könyvtárosok által tartott rendezvények online elérhetővé tételével szeretnénk segíteni, hogy az otthon töltött napok élvezetesebben, hasznosan teljenek:

Mesék a könyvtárból - videók

Flóra és fauna - Vékás Magdolna fotográfus kiállítása - digitalizált tárlat

Könyvtári belső munkálatok

A rendkívüli zárva tartás alatt mindemellett olyan, egyébként bezárást igénylő munkálatokat is végez az intézmény, mint az esedékes leltár, az állomány frissítése és rendezése, fertőtlenítése bízva abban, hogy a veszélyhelyzet véget értével újra személyesen is olvasóink segítségére lehetünk.

 

2019 2020 2021 2022 2023 2024