Kölcsönzés otthonról

A III. kerületi, 65 év feletti lakosok az otthonuk elhagyása nélkül is hozzájuthatnak könyvekhez, hangoskönyvekhez, folyóiratokhoz, filmekhez, széles műfaji palettáról válogatva könyvtárunk Könyvet Házhoz szolgáltatásával.

Rendszeresen, havonta egy alkalommal visszük házhoz a kölcsönözni kívánt dokumentumokat, és hozzuk vissza a könyvtárba a már elvolvasott könyveket. Vírusos és járványidőszakokban a megszokottnál is jobban ügyelünk az elővigyázatosságra, főként az idősebb korosztály tekintetében. Azok a 65 év feletti, III. kerületi lakosok, akik nem tudják, vagy nem szeretnék otthonukat elhagyni, telefonon vagy emailben kérhetik, hogy könyvtárunk házhoz szállítsa számukra a könyveket. A könyvtáros telefonon megkeresi az igénylőt, egyezteti a kéréseket, személyre szabottan összeállítja a könyvekből, hangoskönyvekből, folyóiratokból, filmekből álló csomagot.

A könyvtárossal való személyes kapcsolat segíti a kiválasztást, hiszen olyan könyveket, folyóiratokat, hangoskönyveket és filmeket is ajánlhat, amit az érdeklődő esetleg még nem ismer. Az újdonságokról, frissen megjelent kiadványokról is tájékoztatást adhat.

A szolgáltatásról érdeklődni, illetve kéréseiket jelezni lehet az Óbudai Platán Könyvtár telefonos elérhetőségein: 439-0936, 368-7093 vagy emailben a konyvethazhoz@platankonyvtar.hu címen. A szolgáltatást szervező könyvtáros: Kovács Szilárd.

2019 2020 2021 2022 2023 2024