könyvtárunkról

Az Ezüsthegyi Könyvtár az Óbudai Platán Könyvtár fiókkönyvtáraként működik Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata fenntartásában. Alapfeladata a szellemi tudásvagyon közvetítése, az olvasáskultúra terjesztése. Közel 25 000 kötettel, folyóiratokkal, DVD-filmekkel, hangoskönyvekkel, gyermekkönyvtári részleggel, internet-hozzáféréssel várja látogatóit. Mind állománya kialakításában, mind programjaiban, szolgáltatásaiban, működésében megjelenik a zöld szemlélet.

Kulturális közösségi pontként programokat kínál, részt vállal a közösségépítésben, csatlakozva a kerületi kulturális projektekhez. Szoros kapcsolatot ápol a helyi kulturális intézményekkel, és együttműködő partnere a helyi nevelési, oktatási intézményeknek, civil szervezeteknek, civil közösségeknek. Felnőtteknek irodalmi esteket, tudományos előadásokat, író-olvasó találkozókat, klubfoglalkozásokat gyerekeknek kreatív kézműves foglalkozásokat diafilm vetítéseket, papírszínházi előadásokat és zöld szemléletű programokat kínál. Szintén az olvasáskultúra népszerűsítése, a közösségépítés és a könyvek újra felhasználásának elősegítése céljával az Óbudai Platán Könyvtár fiókkönyvtáraként részt vesz a kerületben található, 0-24 órában nyitva álló könyvszekrények, az Óbudai Könyvmegállók üzemeltetésében.

Az Ezüsthegyi Könyvtár megalakulásával teljesedett ki az Óbudai Platán Könyvtár számára fontos környezettudatos szemléletet. Az épület energiahatékony kialakításával, az olyan innovatív szolgáltatások, mint a magkönyvtár bevezetésével, a terület adta lehetőségek kihasználásával egy a működést teljesen átfogó zöld szemlélet került megvalósításra. Az intézmény fenntartható fejlődésért végzett munkáját, környezetvédelmi szemléletformáló törekvéseit a Könyvtári Egyesületek és Szervezetek Nemzetközi Egyesülése (IFLA) 2020-ban nemzetközi Zöld Könyvtár Díjjal ismerte el.

A könyvtár használói, együttműködő partnerei elégedettségének megvalósulása, növelése érdekében az Ezüsthegyi Könyvtár az Óbudai Platán Könyvtár fiókkönyvtáraként folyamatosan törekszik a szolgáltatások színvonalas, minőségi biztosítására és fejlesztésére. A minőséggel kapcsolatos célkitűzések megvalósításához a teljes körű minőségirányítás (Total Quality Management, TQM) módszereit és technikáit alkalmazza.

 

MUNKATÁRSAK

ÁLLÁSLEHETŐSÉG

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT

 

 


Új közösségi olvasóhely nyílik Békásmegyeren

Idén kezdődik az Ezüsthegy utcai könyvtár felújítása

Belső bontási munkák az Ezüsthegyi könyvtár épületében

Könyvtárat újítanak Békásmegyeren