online programok

Rendezvényeinket átmenetileg szüneteltetjük, ebben az időszakban folyamatosan bővülő online programokat kínálunk.
Lehetőség nyílik mesehallgatásra, kreatív technikák elsajátítására, online kiállítások megtekintésére, csak egy kattintás az egész...

ESTERHÁZY CITÁTUMOK (felolvasás)

Könyvtárunk a magyar próza napján Esterházy Péter: A szabadság nehéz mámora című könyvéből A bizalmatlanság természetrajzáról és a Mit hoz részleteinek felolvasásával emlékezik az íróra, aki most lenne 71 éves.

ESTERHÁZY PÉTER IRODALOMGYŰJTEMÉNY

Könyvtárunkban megtalálható művek Esterházy Pétertől és Esterházy Péterről.

VERSEK CSUKÁS ISTVÁNTÓL (felolvasás)

Költészetnapi válogatásunkban Csukás István legszebb szerelmes versei hangzanak el (A szerelem évszakai, Szomjas évszakom, Római-part). Csukás István Óbuda-Békásmegyer díszpolgára, idén lenne 85 éves. 

MESETÁR

Mivel az otthon töltött idő az elmúlt napokban rohamosan megnőtt, és a családdal való kapcsolatra korlátozódott, a fantázia szabad szárnyalását olvasással segítve szeretnénk egy kis újdonságot csempészni a mindennapokba, ezért elkészítettük online mesetárunkat.

MÓKA MŰHELY

Ha alkotni szeretnél, vagy kreatívan töltenéd el a szabadidődet, akkor klikkelj! Manuális készség- és kreativitásfejlesztő technikák gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt, online elérhető útmutatók, tippek és trükkök várnak rád.

PLATÁN KÉPTÁR

Saját gyűjteményünk legsikeresebb kiállításainak best of válogatásai láthatóak itt, illetve a közelmúlt tárlatainak anyagaiból is szemezgetünk. Online galériánk, reményeink szerint, az elkövetkezendő kiállításaink alkotásait is bemutatja majd.

PLATÁN PÓDIUM 

Platán Pódium című sorozatunkban minden alkalommal meghívunk egy írót, irodalmárt, akivel a könyvtárban beszélgetünk.  Sajnos most nem találkozhatunk személyesen, ezért úgy gondoltuk,  online hozzuk el olvasóinknak kedvenc íróikat.