Lehetetlen szigetek - Impossible Islands

Frida Waaben, Ellen Fjellanger Schmidt, Jesper Kunuk Egede fotókiállítása a Feröer-szigetekről

2019. szeptember 3-tól november 1-ig

Frida Waaben

Frida Észak-Grönlandon, Aasiaatban született és nőtt fel. Bár ma családjával Dániában él, felnőttkorától kezdve a grönlandi turisztikában dolgozik, mely számtalan lehetőséget adott neki, hogy az évek során szülőhazájába látogasson.
A Feröer-szigetek és Izland is nagy helyet foglalnak el Frida szívében, sok családtagja él a Feröer-szigeteken.
Frida a koppenhágai Greenland Christmas Seal alapítvány elnöke, mely a grönlandi művészetet és kultúrát támogatja. Az alapítvány védnöke Frigyes dán királyi herceg.

Ellen Fjellanger Schmidt

Ellen Dániában született dán apa és norvég anya gyermekeként, így megszokta, hogy egész életében a világ északi részein utazik, ami karrierjében is hasznára lett. Egyetemi tanulmányai befejeztével munkát kapott a Greenland Travelnél, s mára ő a szabadidős utaztatásért felelős osztály vezetője. Grönlandra, Feröer-szigetekre, Izlandra, Spitzbergákra és az Antarktiszre szervezett utazásokra specializálódott. A Közép-európai Sarkvidék Egyesület alapító tagja.

Jesper Kunuk Egede

Jesper Grönlandon született, s annak 17 falujából 13-at már bejárt. Dolgozott az Air Greenlandnek, a Greenland Travelnek és a Greenland Tourismnak. Napjainkban főként a grönlandi turizmus fellendítésére koncentrál, mint szabadúszó tartalomszerkesztő és marketing szakember. Élt már Grönlandon, Dániában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is, most azonban hazánkban telepedett le. 2014-ben szeretett bele Magyarországba először, s ezt követően még hétszer látogatott el hazánkba, mielőtt 2016-ban hivatalosan is Magyarországra költözött. A Közép-európai Sarkvidék Egyesület alapító tagja.