Array ( [0] => Array ( [rovat] => 16 [0] => 16 ) ) Óbudai Platán Könyvtár

Könyvborítók

Szabó Levente szabadúszó tervezőgrafikus, illusztrátor megvalósult és tervezett könyvborítói, vázlatai láthatók a 86. Ünnepi Könyvhét alkalmából nyíló kiállításon az Óbudai Platán Könyvtárban.

"A borítónak figyelemfelkeltőnek, de legalábbis érdekesnek kell lennie, ami nem árt, ha esetleg a történetről is elárul egy-két részletet. Ha a könyv elolvasása után még ad egy plusz értelmezést a grafika, az már hab a tortán."

https://www.behance.net/briskartist

2006-ban végzett a MOME tervezőgrafika szakán. Filmekhez, játékokhoz, kiállításokhoz készít látványterveket (a New York-i Magyar Kulturális Központ, a Magyar Formatervezési Tanács Torinóban rendezett „Design Casa” kiállításának arculata). Rajzol storyboardot, képregényt (sCRAP, Irreverzibilis), diafilmet. Készít animációt (a Bin-Jip zenekar Heavy című számának videoklipje). Könyvborítókat tervez, legutóbbi munkája a Helikon Zsebkönyvek sorozat grafikai terve.

"Szeretek kisméretű plakátokként tekinteni a könyvborítóra, ahol a grafikának, a betűnek és lehetőleg a mondanivalónak együtt kell működnie."

A könyvborítók grafikái mellett a Heavy c. animációs klip is megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében 2015. június 15-től július 17-ig.