kölcsönzés

kölcsönzés

Ha megtetszik néhány könyv, 4 hétre hazaviheted azokat. A kölcsönzést a könyvtárba való beiratkozással, érvényes olvasójeggyel veheted igénybe. A lejárati idő előtt visszahozhatod a könyveket, és vihetsz másikat. Az olvasójegyedet mindig hozd magaddal!

KÖNYV

Egy olvasójegyre 10 db könyv kölcsönözhető.
A kölcsönzési idő 4 hét.

FOLYÓIRAT

Egy olvasójegyre 6 db folyóirat kölcsönözhető.
A kölcsönzési idő 1 hét.

HANGOSKÖNYV

Egy olvasójegyre 6 db hangoskönyv kölcsönözhető.
A kölcsönzési idő 2 hét

DVD-FILM

Egy olvasójegyre 3 db film kölcsönözhető.
A kölcsönzési idő 2 nap.

 

 

hosszabbítás

 

hosszabbítás
Ha nem volt időd elolvasni a könyveket, és rövidesen lejár a kölcsönzési határidő, akkor a lejárati határidőt hosszabbíthatod személyesen vagy telefonon (439-0936, 368-7093) a könyvtár nyitvatartási idejében, ill. e-mailben (a név, az olvasói vonalkódszám, a lejárati idő megadásával) vagy online a könyvtár honlapján a hosszabbítási menüpont használatával.

 

előjegyzés

 

előjegyzés

Nem találtad a polcon a keresett könyvet, de nagyon szeretnéd elolvasni? Kérj előjegyzést! Amikor visszahozzák, telefonon vagy e-mailben értesítünk, és már jöhetsz is érte. 8 napig tesszük félre a nevedre a könyvet, ha addig nem veszed át, visszakerül a kölcsönzésbe.

 

késtem

 

késtem
Nem figyeltél, elfelejtetted, hogy lejárt a kölcsönzési határidő? Ilyenkor kapsz tőlünk egy felszólítást, amelyben emlékeztetünk arra, hogy vissza kell hoznod a kölcsönzött dokumentumokat, mert másnak is szüksége lehet azokra. Ha a felszólítás után sem hozod vissza a dokumentumokat, akkor a jótállódat (szüleidet) értesítjük. Késedelmi díjat is kérünk, amely naponta könyvenként 10,- Ft.

 

elvesztettem

 

elvesztettemA KÖNYVET, A FOLYÓIRATOT, A FILMET
Az elveszett dokumentumok beszerzéséről neked kell gondoskodnod. Ugyanazon szerző, ugyanazon című művének azonos kiadását kell beszerezned (könyvesboltból, antikváriumból). Ha így nem tudod pótolni, akkor a könyvtár megállapítja az elveszett dokumentum "eszmei" értékét, és azt kell megfizetned, amely nem azonos a könyv régi beszerzési árával.

AZ OLVASÓJEGYET
Az elveszett olvasójegy pótlása 500,- Ft-ba kerül.

 

megrongálódott

 

megrongálódott
Elázott, elszakadt, valaki összefirkálta a nálad lévő könyvtári könyveket? Ha használhatatlanná vált, akkor az előző menüpontban foglaltak szerint kell eljárni. Abban az esetben, ha a rongálás mértéke még lehetővé teszi a dokumentum használatát, akkor a könyvtár által meghatározott kártérítési díjat kell megfizetned.